Over Heleen

“We hebben allemaal zo onze valkuilen, ook ik”

Hallo!

Mijn naam is Heleen en ik help jou beter te worden in je werk.

Wat voor werk je ook doet, bij wat voor bedrijf dan ook en welke functie je ook maar kunt bedenken: ik weet er wel raad mee.

Ik heb veel ervaring in trainingen voor verschillende mensen in diverse sectoren. Van de productiebedrijven tot de zakelijke dienstverlening. Van een accountantskantoor tot een supermarkt.

Als werkcoach en -trainer leer ik je namelijk hoe je samenwerkt met mensen door middel van trainingen en coaching.

Want in de basis werkt dat eigenlijk altijd hetzelfde: gedrag roept gedrag op. Je kunt het bewust inzetten om bepaald gedrag terug te krijgen.

Met de juiste vaardigheden kun je dus met iedereen samenwerken. Ik laat je zien hoe je dat doet. Hoe je je in een ander verplaatst. Hoe je niet tegen elkaar maar mét elkaar werkt. Hoe je teams verbindt en laat vlammen.

Ik wéét namelijk hoe lastig het kan zijn om je plek te vinden op de werkvloer: ik ben zelf ook 25 geweest. In die tijd begon ik als trainer en ik merkte meteen dat dat niet altijd even makkelijk was. Mensen hadden niet altijd zin. Weerstand, zelfs. Ze werden gestuurd door hun werkgever en zagen het nut er niet van in.

En ook andersom: soms draaide ik een programma terwijl ik merkte dat het niet bij de groep en de situatie paste. Toch moesten we er sámen wat van maken. Behoorlijk pittig – maar het lukte. Het trainen, begeleiden en spreken voor groepen vond ik geweldig, en ik verdiepte me steeds meer in sociaal gedrag en de ontwikkeling van professionele vaardigheden. Daar besloot ik mijn werk van te maken.

Mijn passie

In de afgelopen 28 jaar heb ik  honderden trainingen gegeven en minstens zoveel coachingsgesprekken gevoerd.

En ik geniet er nog altijd evenveel van. In één dag zie ik groepen veranderen van voorzichtig en onzeker naar actief en open. Teams worden ijzersterk door elkaar te leren kennen. Mensen groeien en zien mogelijkheden in hun werksituatie, terwijl ze er vooraf eigenlijk geen vertrouwen meer in hadden.

Terugblik

Ik heb (ook) geleerd door te doen.

Als ik nu terugblik op die eerste paar maanden als docent zie ik meteen oplossingen en leermomenten. Maar dat is juist het mooie: ik heb geleerd door te doen. Dát vind ik zo belangrijk. Groeien door te doen, te ervaren. En dat kan ik jou ook leren.

Wat doe ik als werkcoach en -trainer?

Als werkcoach en -trainer ondersteun ik je bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Heb je een probleem op het werk? Dan kijken we goed naar die situatie en naar je gedrag. Jij bepaalt het doel en samen zetten we stappen om dit te bereiken. Dat doen we met praktische oefeningen zodat je het ervaart en voelt.

9

Lekker praktisch en actief

9

Bepaal je eigen onderwerp

9

Alle ruimte voor vragen en persoonlijke opdrachten

9

Leren door te doen

9

Op locatie

Leer mij kennen

Wat is jouw visie?

Ik denk dat de mens veel meer kan dan hij denkt. Dat blijkt ook uit het hedendaagse hersenonderzoek. De hersenen hebben een oneindig aantal mogelijkheden om zich te ontwikkelen.”

Wat zag je mis gaan bij concurrenten wat jij anders wil doen?

Een training op zich is niet voldoende om je verder te ontwikkelen. Je hebt een supporter op je werk nodig die meedenkt en kijkt hoe jij het geleerde in praktijk brengt. “

Hoe ben jij trainer & coach geworden?

“Bij toeval gevraagd om trainer te worden toen ik mijn afstudeeronderzoek bij een milieuadviesbureau deed.”

Wat maakt jou uniek?

Mijn sensitiviteit en mijn directheid. Ik pik makkelijk op wat er bij mensen leeft en in een groep leeft en kan dat benoemen op een manier die mensen accepteren. “

Waarom vind jij je werk leuk?

Eigenlijk ben ik van nature behoorlijk nieuwgierig. Ik ben goed in het stellen van alle soorten vragen om erachter te komen wie je bent en wat je wilt. Ik vind het ook heel leuk en interessant om te doen. Andere mensen doen graag Sudoku’s, ik stel graag vragen.”

Heb je een leuk feitje over jezelf?

Yes! Ik heb een jaar hotelschool gedaan en daar heb ik goed leren koken. Maar wat ik heel goed kan is niet zo hoogculinair; ik bak hele lekkere pannekoeken. Ik vind cabaretier Micha Wertheim hilarisch & ik heb een hond waar ik elke dag mee fiets, een bruine bordercollie.”

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen bij effectiever werken, communiceren, grenzen aangeven en de beste versie van jezelf worden? Ontdek het!